Ваша корзина пуста!
Під час Великого посту православні віряни відмовляються від тваринних продуктів. Цей період може слугувати не лише релігійним викликом, але й нагадуванням про важливість здорового харчування та дотримання етичних принципів. Для тих, хто шукає смачні та поживні страви під час посту, ми пропонуємо 6 вегетаріанських рецептів, які легко готувати щодня.
МЛИНЦІ НА ВОДІ БЕЗ ЯЄЦЬ
Інгредієнти:
- Вода - 500 мл
- Борошно пшеничне - 250 г
- Цукор – 3 ст.л
- Соняшникова олія - 2 ст.л
- Сода харчова – на кінчику ножа
- Сіль – 0.5 ч.л
Інструкція:
1. Доведіть воду до кипіння й охолодіть. Просійте борошно, додайте сіль і цукор.
3. Поступово додавайте воду і змішуйте, щоб уникнути грудочок. Тісто повинно бути рідким.
4. Додайте олію, залиште на 15 хвилин, потім смажте млинці.
ГУАКАМОЛЕ З АВОКАДО
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- Червона цибуля - 1 шт.
- Гострий перець – 0.5 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Лимон - 0.5 шт.
- Соняшникова олія – 1 ст.л
- Кінза або петрушка.
Інструкція:
1. Розімніть авокадо, додайте нарізані овочі, лимонний сік, олію і зелень.
2. Змішайте й залиште у холодильнику.
ЧЕБУРЕКИ З ГРИБАМИ
Інгредієнти:
- Вода - 130 мл
- Сіль - 0,5 ч.л
- Соняшникова олія – 4 ст.л
- Борошно – 250 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль, перець
Інструкція:
1. Борошно просійте гіркою на стіл. Додайте сіль і масло, закип'ятіть воду і вмішайте.
2. Скатайте у велику кулю і залиште настоятися на 30 хвилин.
3. Гриби та цибулю обсмажте, розділіть тісто на 10 однакових частин та кожну розкотіть у тонке коло. На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебуреки навпіл і защипніть краї. Обсмажуйте або запікайте 10 хвилин при 180° в духовці.
ЛІНИВИЙ ГОЛУБЕЦЬ У ДУХОВЦІ
Інгредієнти:
- Сочевиця – 200 г
- Рис – 150 г
- Капуста – 350 г
- Морква – 150 г
- Імбир – 1 ч.л
- Соняшникова олія – 3 ст.л
- Спеції
Інструкція:
1. Сочевицю замочіть у воді на ніч, подрібніть блендером. Рис відваріть. Моркву натріть і обсмажте. Додайте сочевицю, подрібнений імбир, сіль та прянощі. Смажте ще 5-7 хвилин.
2. З капусти зніміть листя, викладіть половину на дно форми, далі сочевицю з морквою, потім шар рису. Зверху накрийте другою половиною. Для соусу розведіть томатну пасту у 300 мл води, полийте голубець зверху.
3. Форму прикрийте фольгою і випікайте 40 хвилин|мінути| при 200º.
КОТЛЕТИ З КАПУСТИ
Інгредієнти:
- Капуста – 700 г
- Гриби – 200 г
- Цибуля - 100 г
- Манка - 50 г
- Мука - 1 ст.л
- Часник – 2 зубчики
- Спеції, сіль, перець
Інструкція:
1. Підсмажте цибулю з грибами, змішайте з капустою, додайте манку, сформуйте котлети й смажте.
КАРТОПЛЯНА ЗАПІКАНКА З ГРИБАМИ
Інгредієнти:
- Картопля – 1,5 кг
- Гриби – 200 г
- Овочева суміш – 200 г
- Цибуля - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубч.
- Соняшникова олія – 4 ст.л
Інструкція:
1. Відваріть картоплю, підсмажте гриби та овочі, викладіть шарами (пюре, овочі, пюре) у форму, запікайте 30 хвилин при 180°.
Запрошуємо вас відкрити багатий вибір продуктів для приготування пісних страв у КЛАСС! У нас ви знайдете найсвіжіші овочі, ароматні спеції, крупи та багато іншого, щоб зробити ваші страви незабутніми. Та ще - акційні пропозиції та знижки чекають на вас! Обираючи якість та економію - оберіть КЛАСС!