Корзина
0
Оформление заказа
Уважаемые покупатели, мы с благодарностью принимаем Ваши пожелания и замечания относительно качества продукции и обслуживания в сети супермаркетов «Класс».
Мобильное приложение
Вітаємо з днем бармена



В кінці робочого тижня люди в різних країнах  навідуються в бари, щоб випити традиційний п'ятничний коктейль. Це ― традиція, відпочинок. Більшість з них навіть не здогадуються, що існує ціла світова асоціація, що керує діяльністю барменів та бариста. Уявляєте?


Трохи історії


Міжнародна асоціація барменів виникла у 1951 році. А сама професія ще давніша. Перші бармени наливали алкоголь шукачам золота в Сан-Франциско та завсідникам вуличних кафе у Західній Європі середини ХІХ століття.


Здавалося, навіщо барменам міжнародна організація? Виявляється, вона популяризує барну культуру, підвищує престижність роботи барменів. А ще стежить за тим, щоб по всьому світу готували коктейлі та напої за стандартними рецептами. Завдяки цьому Біла леді або Дайкірі однаково смакують на Занзібарі, в Києві та Маракеші.


Для підтримки цікавості до барменської праці й мистецтва міксування напоїв в Україні заснували Міжнародний день бармена. З 2008 року його святкують взимку, 6 лютого. Запишіть в телефоні нагадування та привітайте знайомих барменів, якщо у вас такі є.


Професія «Бармен»


Попри те, що роботу барменів сприймають дещо легковажно, як справу для студентів, ця професія – ціла наука. Успіху в ній досягають лише справжні ентузіасти. Щоб стати професіоналом, треба вивчити теорію, бути терплячим, спритним, багато тренуватися. А ще дуже важливо бути трохи психологом.


Вміти слухати та розуміти настрій клієнтів, ставитися до кожного, як до давнього друга. В такого бармена, як в американських фільмах, є постійні відвідувачі та непогані чайові.

Окрема історія – барменські шоу. Вражаючі маніпуляції з пляшками, склянками, шейкерами збирають увагу публіки, як у справжньому театрі. А щоб опанувати такі трюки, потрібні плідна праця, талант та миттєва реакція. До речі, вистава за барною стійкою має власну назву – флейринг.


Тож, якщо ви вправно вчитесь та обожнюєте дивувати близьких пропонуємо опанувати цю професію хоча б за для яскравих домашніх вікендів.


Гарячі коктейлі – зимовий тренд


Що перше спадає на думку при слові «коктейль»? Теплий океан, білий пляж, шезлонг. Чомусь коктейлі здебільшого асоціюються з екзотичним відпочинком та прохолодою. Але з давніх часів відомо, які популярні та поширені були гарячі напої з алкоголем. Вони й розважали, і зігрівали, і лікували від застуди витривалих європейців часів середньовіччя.


Перші згадки про гарячий алкоголь знайшлися ще в рукописах давньоримського кулінара Апіціуса. Судячи з рецепту, римське палаюче вино було тим, що ми сьогодні любимо і знаємо як глінтвейн.


В старовинних романах всі читали про такі напої, як грог та пунш. Вони були неймовірно популярні серед моряків та англійських аристократів.


Пунш готували з п'яти інгредієнтів, звідки й назва (panch на хінді означає «пять»). До складу брали ром, цукор, лимонний сік, чорний чай і трохи окропу.

Грог готується ще простіше: достатньо розбавити міцний ром гарячою водою 1:4 і можна пити. Якщо під рукою немає рому, стане в нагоді коньяк, бренді й навіть добра українська горілка.


Ірландці запропонували власний варіант пуншу і назвали його «Гарячий Тодді». Вони розбавляли віскі гарячим чаєм і, таким чином, зігрівалися в прохолодну погоду.


Серед слов'ян найбільш популярним гарячим напоєм був збитень. Хміль, мед, прянощі та лікувальні рослини змішували з водою. Суміш залишали бродити, потім зціджували та розводили окропом. Напій набував приємного смаку і відмінно рятував від застуди.


Всі гарячі алкогольні коктейлі дійсно швидко зігрівають, набагато краще, ніж звичайні чай і кава. Для аромату в напої і тепер додають прянощі, ягоди, фрукти, в першу чергу цитруси.


Рецепти до Дня бармена


Ще раз підкреслимо, що День бармена відзначають у лютому, тому добірку святкових коктейлів логічно скласти саме з гарячих, «зимових» рецептів. Перший за списком напій, який усі добре знають та готують з приходом першого холоду.


До Дня бармена в супермаркетах КЛАСС відкриті яскраві коктейльні локації. Шукайте в торгових залах написи: «Купуй. Міксуй. Смакуй». Купуйте напої, прянощі та все необхідне для приготування гарячих коктейлів. Святкуймо!

Читайте также
Все новости
Эксклюзивный продукт с буйволиной фермы Эксклюзивный продукт с буйволиной фермы
Команда КЛАСС заботится о том, чтобы на полках было все самое свежее и вкусное.  А также и самое интересное.Сегодня в рубрике "новый продукт" расскажем вам о продуктах из молока буйволиц из экофермы TasBio.Ферма расположена в пределах Межреченского регионального ландшафтного парка – в самом сердце природы!  П...
Оставить отзыв
Нам важно мнение каждого покупателя и ни одно сообщение не останется без внимания!
Уважаемые покупатели, мы с благодарностью принимаем Ваши пожелания и замечания относительно качества продукции и обслуживания в сети супермаркетов «Класс».
спасибо
Нам важно мнение каждого покупателя и ни одно сообщение не останется без внимания
ок
Хотите работать с нами? Отправьте свое резюме
Нам нужны инициативные люди с активной жизненной позицией, которые разделяют наши принципы, понимают и берут на себя ответственность за порученное дело.